BenusKa ^^ BlóÓógJa.

A blog elsősorban rólam szól, olyan dolgokról, amik körülöttem történennek, barátságról, szerelemről, emellett lesznek lemezkritikák, sorozat, műsorkritikák is. Természetfeletti jelenségek, különböző vicces oldalak, videók linkei, esetleg képek amiket én készítek, versek, dalszövegek, stb. Mindenkinek jó olvasást kivánok! Benus.

Linkblog

Archívum

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Rovatok

Utolsó kommentek

Legenda: Bloody Mary

2008.05.09. 19:15 | BenusKa | Szólj hozzá!

Címkék: legenda

Nah, ez egy érdekes dolog lesz a blogon, remélhetőleg be fog indulni a dolog és kis idővel özönlenek majd az infók különböző érdekes dolgokról, legendákról, természetfeletti avagy megmagyarázhatatlan dolgokról, persze ha az érettségi mellett lesz időm, nyáron biztosan lesz sok irogatni valóm és szabadidőm, amit Zsófira és a blogra fogok szentelni :) Lesz itt sok minden nem kell aggódni.

Nah a mostani alanyunk Bloody Mary, ez a világ talán egyik legsötétebb legendája érdemes kicsit boncolgatni!

A Bloody Mary egy városi legenda ami röviden a következő:
Ha valaki odaáll a tükör elé és háromszor kimondja, hogy Bloody Mary (fonetikusan: blodi méri) akkor, Bloody Mary eljön érte és kikaparja a szemeit avagy meghal, a legendának sokféle változata terjedt el az évek során, úgy 50 darab biztos van, ugye szájról-szájra terjedt és így változott kb, mint a magyar népmesék.
Hogy ki is volt Bloody Mary nehéz megmondani...egyesek azt mondják, hogy Szűz Mária... más találgatások szerint, ő maga a sátán lánya, felesége...testvére.. sok verzió van.






A legendát emelett sok néven emlegetik, főleg a fentebb írt szájról szájra terjedés által, legismertebbek: Bloody Bones, Hell Mary, Mary Worthington, és Mary Jane.
Megidézéséhez, két dologra van szükség, egy tükörre sötét szobával és előtte ismételgetni egy szöveget sokszor, a legelterjedtebb és legismertebbek:
“Bloody Mary,” “Kathy gyere elő,” “Bloody Mirror,” és “Bloody Mary nálam van a csecsemőd.”

Magyar fordítása: Véres Mária, de nem összekeverendő: VIII. Henrik lányával aki véres kezű volt ugyan (kegyetlen módszerekkel akarta visszaállítani a katolicizmust Angliában) de semmi köze a Bloody Mary legendához!

Az italról mellesleg: Sokan hiszik, hogy a Bloody Mary, a fiatalon kivégzett skót királynő, Stuart Mária után kapta a nevét. Nos, ez nem igaz. Az “italok királynőjét” I. Mária, angol uralkodó után nevezték el, Bloody Mary ugyanis az ő gúnyneve volt.

Mindenhol a Földön előszeretettel játszák a gyerekek, ilyen ottalvós bulikon, egymás bátorságát teszik vele próbára, természetesen. Ez a "Bloody Mirror" játék.
A legenda szerint Bloody Mary a körmeivel megtámadja azokat akik megidézik, vagy addig kísérti az áldozatot, ameddig az fel nem adja és öngyilkos lesz, de vmikor csak megjelenik a tükörben majd eltűnik, Bloody Mary emelett képes örökre a türöbe zárni.

Egyesek szerint az ártatlanokat nem támadja meg.

Ha elég bátor vagy próbáld ki te is !


A bejegyzés trackback címe:

https://benuska.blog.hu/api/trackback/id/tr54461770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása